неділя, 3 грудня 2017 р.

Пам'яті жертв голодомору

На скибку хліба я дивлюся,
Рум’яну, білу, запашну.
На скибку хліба я молюся,
До неї руки простягну.
Молюсь за тих, хто скибки тої
Не дочекавсь, заснув навік
Зими холодної, лихої
В той чорний, 33 – ій рік.
Минуле століття пронеслось над Україною страшним голодомором 1932 –1933 років. День пам’яті жертв голодоморів щороку відзначається в четверту суботу листопада.
Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад української культури, рідної мови, традицій. Пекло, створене в Україні на початку 30-х років XX століття, не можна ні з чим порівняти ні у вітчизняній, ні у світовій історії. Людиноненависницький більшовицький режим вирішив голодом поставити український народ на коліна, змусити будувати комунізм на кісках безневинно заморених голодом українців.
У п'ятницю 24 листопада у Бортківській ЗОШ І-ІІ ст. учні старших класів провели виховний захід «Пам'яті жертв голодомору». Діти намагалися передати відчуття людей того страшного періоду з історії нашої України, закликали цінувати хліб та помолитися за душі невинних жертв сталінізму.
Хай в кожній оселі, в кожній родині українці схилять голову та запалять свічку пам'яті про тих , хто не хотів помирати, хто хотів жити, але їх убили голодом-геноцидом
Засвіти свічу, засвіти!
Хай здригнуться від правди світи.
Хай дізнається вся земля:
Панахиду Вкраїна справля…
 

 

 

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар